Bizden Haberler

Sigortacı Gazetesi

Perşembe, 20 Haziran 2019
Yazı Boyutu
  • increase font size
  • Default font size
  • decrease font size
Sigortacı Gazetesi BİZDEN HABERLER

Bizden Haberler

Yazarlar Yemeği

Yazarlar Yemeği


Ilık bir sonbahar günü, keyifli bir buluşma…

 

Yazarlar Yemeği

Yazarlar Yemeği

 

Geçen ayki yazarlar yemeği geleneksel buluşmalarımızdan oldukça farklıydı. Buluşmaya yazarlar yemeği değil, Sigortacı çalışanları tekne turu demek daha doğru olurdu. Çünkü teknedekilerin büyük çoğunluğunu Sigortacı çalışanları oluşturuyordu. Dört yazar arkadaşımız da hasbelkader araya karışmıştı. Yazarlarımızın ve yemeklere katılan ekibin büyük çoğunluğu tatildeydi, birkaç arkadaş da mazeret bildirince, tekne turuna katılabilenler David ve Eşber ağabey, Faruk Kaptan’la benden ibaret kaldı…
Öğleye doğru İstinye iskelesinde buluşup “Vira Bismillah” diyerek “Lüfer 4” teknesiyle açıldık Boğaz’a. Sarıyer’de ikmal molası verip eksikleri giderdik ve öğle saatlerinde Rumelikavağı’nda, Büyük Liman mevkiinde demirledik. Güneşli güzel bir gündü ve Büyük Liman’da deniz sakin ve oldukça berraktı… Feyza Kırmızı, teknenin reisiyle yemek programını yaptı, tura katılanlar mayolarını giydi ve ondan sonra Metin Öztürk’ün çivileme atlayışını takip eden arkadaşlar, kısa sürede Büyük Liman’ı bir eğlence merkezi haline getirdi.
Denizdeki eğlenceli ilk seansın ardından, önce zeytinyağlılar ve salatalar, ardından ızgaralar olmak üzere yemek faslına geçildi. Yemekler gerçekten çok güzeldi. 
Yemek faslının ardından denizde ikinci seans başladı. Curcuna ve şamata gırla gitti, arkadaşlar gerçekten çok eğlendi. David ve Eşber ağabeyle Faruk Kaptan da denizdeki eğlenceden payını aldı. Ben de mayomu yanıma almadığım için teknede kalan birkaç arkadaştan biri olarak onları kıskanmakla yetindim…
İkinci seans deniz keyfinin ardından tatlı ve meyve servisiyle birlikte rotamızı dönüş yoluna çevirdik. Tur boyunca teknede farklı etkinlikler de vardı. Arkadaşların bazıları okey oynadı, bazıları tavla oynamayı denedi. ‘Denedi’ diyorum, çünkü Metin Öztürk deyim yerindeyse, “Önüne geleni sıraya dizdi…” Öztürk’ün konuyla ilgili yorumu da oldukça mütevazıydı: Bugün şanslı günümdeydim… (M.Emin Özcan)

YAZARLAR YEMEĞİ

YAZARLAR YEMEĞİ

Yeni arkadaşlar David Ağabey’le tanıştı…

Geçen ay yazarlar yemeği için Galatasaray Adası’ndaki G Balık Lokantası’nda buluştuk. Yeni işletmeciler adını “Suada” koysalar da siz kulak asmayın; adadaki iki gönderden birinde Türk bayrağı, diğerinde Galatasaray bayrağı dalgalanıyor hâlâ…

Geçen yıllardaki bir yemek yazısına “Yaz ayı, az ayı” başlığını koymuştum. Bu yıl da öyle oldu; yazla birlikte ekipte azalmalar başladı. Ancak ekipteki azalmaları geçen ayki yemekte, Sigortacı Gazetesi’ne yeni katılan arkadaşlarımız Cansu Reyhan ve Merve Kuvvet ile stajyerimiz Eda Art ve haber merkezinden Renk Özcan telafi etti.

Galatasaray Adası’nda, tarihi Kuleli Askeri Lisesi’ne bakan bir masada yedik yemeğimizi. Manzaradaki tarihi binaya ilişkin öngörü de Eşber Erülgen Ağabey’den geldi: “Burada hâlâ öğrenci var mı? Yakında burayı da AVM yaparlar!..”

Geçen ayki yemekte Bodrum Karaincir’de keyif süren Faruk Kaptan’ın eksikliğini hissettik. Çünkü hem Boğaz’dan geçen tekne ve gemiler, hem de balıklar konusunda bizi aydınlatan oydu. O olmayınca, geçen ayki yemekte sadece geçenleri seyretmekle yetindik…

Yemekte Faruk Kaptan, Mehmet Aydoğdu ve Fazıl Karaman yoktu, ama masanın yıldızı David Kohen oradaydı. Koordinatörümüz Birant Yıldız’la yer değiştirerek sahne alan David Ağabey, yarı +18 fıkralarla ekibe yeni katılan arkadaşların gönlünü fethetti. Tabii masadaki diğer arkadaşların da… Ama sıra Marika’ya gelince masadaki arkadaşlar David Ağabey’e “dur” dedi…

(M. Emin Özcan)

Ege’nin tatları, David Ağabey’in gözlüğü ve Boğaz keyfi…

Ege’nin tatları, David Ağabey’in gözlüğü ve Boğaz keyfi…

Geçen ay geleneksel yazarlar yemeği için Kydonia Restoran’da buluştuk. Kydonia, İzmir Alaçatı’dan yola çıkan ve Ege’nin iki yakasının lezzetlerini ortak bir sofrada buluşturmayı hedefleyen bir anlayışın ürünü. Biz İstanbul’da Boğaz’a nazır Kuruçeşme Kydonia’da bir araya geldik. Aradan geçen Muallim Naci Caddesi mekanı biraz Boğaz’dan uzaklaştırsa da, manzara çok güzel. Bu güzel manzaraya karşı, önce Ege mezeleriyle başladığımız yemeği dülger balığı kavurmasıyla bitirdik. Peşinden gelen tatlı ve meyve işin teferruatı olduğundan söz etmeye değmez deyip geçiyorum.
Geçen ay hem yazarlarımız hem de yemeğe katılan danışmanlarımız çok formdaydı. Yemek öncesi ayaküstü yapılan sohbette, Mehmet Aydoğdu Ağabey, Türkiye’deki sosyal ve siyasal gelişmelerle ilgili olağanüstü yorumlarda bulundu ve çok güzel anekdotlar aktardı.
Ama yemekte asıl puanları toplayan, sektörümüzün baş duayeni David Kohen oldu. David Ağabey, fotoğrafta da gördüğünüz üzere, taktığı çok afili yeni gözlüğüyle bütün masanın ilgi odağı olmayı başardı. Timuçin Alpay kardeşimin, geçen ay köşesine taşıdığı ve David Ağabey’den “Acemi koleksiyoner” azarını işittiği anıyı canlı olarak arkadaşlara aktarması da kayda değerdi.
Geçen ayki yemekte konuğumuz Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) eski başkanlarından Hulusi Taşkıran’dı. Gerçi onun zamanında Birlik TSRŞB diye anılıyordu, ama gam değil. Taşkıran’ı uzun zamandır görmediğimizden oldukça özlemişiz. Sanırım bu durum onun için de geçerliydi, sohbetiyle masaya renk kattı. Faruk Kaptan da kısa “Temel” anekdotlarıyla bu renge eşlik etti. Ezcümle; geçen ay Kuruçeşme Kydonia’da Boğaz’ın güzelliklerini izleyerek keyifli bir yemek yedik. Üstelik bu kez masada sadece rakı, su ve soda vardı.
(M. Emin Özcan)

İstanbul Yeniköy’den denize açıldık…

İstanbul Yeniköy’den denize açıldık…

Geçen ay geleneksel yazarlar yemeği için İstanbul’un Yeniköy semtinde bulunan Gazebo’da buluştuk.

Erken gelen bir yaz günü, Boğaz manzaralı buluşma…

Erken gelen bir yaz günü, Boğaz manzaralı buluşma…

Geçen ay yazarlar yemeği için Beşiktaş’ta; Akaretler’de BJK Plaza’nın çatısında yer alan Vogue Restoran’da buluştuk. Erken gelmiş bir yaz günüydü… Yemeğe gelen bütün arkadaşlar, erken yazın tadını çıkarmak için soluğu Vogue’un terasında aldı. Böyle olunca da yemek yaklaşık yarım saat gecikmeyle başladı.
İstanbul’daki ünlü restoranlar, yemekten ziyade “manzara” satarlar! Bir mekanın manzarası ne kadar “Boğaz”lıysa prestiji ve fiyatları o ölçüde artar. Vogue Restoran da manzarasını iyi satan restoranlardan biri. Manzara gerçekten muhteşem; sağ yanınızda Marmara Denizi, tarihi yarımada ve Haliç girişi, sol yanınızda Boğaziçi… Hal böyle olunca, manzara elbette fiyatlara yansıyor, ancak hakkını yemeyelim; verdikleri yemekler de oldukça lezzetliydi.
Vogue Restoran müşterilerine Türk et yemekleri ve sushi sunuyor. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu Türk yemeklerini tercih ederken, Japonya’ya selam gönderenler de oldu. Tercihi “pahalı” yemekler olan David Ağabey, geçtiğimiz yemekte hiç sıkıntı çekmedi…
Geçen ayki yemekte konuğumuz yoktu, ancak bir eksiğimiz vardı; Art Direktörümüz Feyza Kırmızı Viyana sokaklarında fink atmaya gidince yemeğe katılamadı. Viyana’da operaya gitmek kendisi için bir teselli olabilir, bu da önemli elbette, ama bu erken yaz günündeki güzel muhabbeti kaçırdı. M. Emin Özcan.

SAB ocak ayında  Sigortacı Gazetesi'ne misafir oldu

SAB ocak ayında  Sigortacı Gazetesi'ne misafir oldu

Soldan sağa: Sigortacı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Metin Öztürk, SAB Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şen, Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Alemdar, Veysel Eren, Yonca Samlı, Selim Koşak, Yönetim Kurulu 1. Başkan Yardımcısı Ali Nazım Altunkaş, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Suat Akoğlu, Sigortacı Gazetesi Yayın Danışmanı Meral Öztürk Akbaş, Art Direktör Feyza Kırmızı.

  • «
  •  Başlangıç 
  •  Önceki 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  8 
  •  9 
  •  10 
  •  Sonraki 
  •  Son 
  • »
Sayfa 1 / 14

altbanneraralik

Assist Line

Sigortacı Önemli İnternet Adresleri

İstatistikler

Üyeler : 13786
İçerik : 5611
İçerik Tıklama Görünümü : 11388473

  • Giriş Yap
  • Kayıt ol
    Kayıt Alanı
    *
    *
    *
    *
    *
    Doldurulması Zorunlu Alan(*)
  • Haftalık Bülten Almak İstiyorum

    new2016